Μιχάλης Γαμπιεράκης Βιογραφικό

gampierakisΟ Μιχάλης Γαμπιεράκης ακούγοντας τον πατέρα του Γιάννη Γαμπιερακη ο οποίος είναι παραδοσιακός λαουτιέρης, είχε τα νησιώτικα ακούσματα από πολύ μικρή ηλικία, ασχολήθηκε με πολλά όργανα αλλά αυτό που τον κέρδισε ήταν το βιολί..
Tα πρώτα του μαθήματα τα πήρε από τον Θεολόγο Β. Μιχελή και μαζί με το συγκρότημα του θείου του Βασίλη Τσούμπου έπαιζε σε διάφορες εκδηλώσεις της Πάτμου και των γύρω νησιών, όπου και άρχισε να αποχτάει πείρα.
Στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα στον δάσκαλο του βιολιού Γιώργο Κόρο. Είχε δε την τύχη στην πορεία της καριέρας του να γνωριστεί με τον αείμνηστο συνεχιστή της νησιώτικης παράδοσης και δημιουργό Γιώργο Κονιτόπουλο, από τον οποίο υιοθέτησε αρκετά μουσικά στοιχεία. Αργότερα συνεργάστηκε με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο και την Νάσια Κονιτοπούλου με την οποία συνεργάζεται ακόμα αφού είναι και συνοδοιπόροι στη ζωή.
Έχει συνεργασθεί με πολλούς μουσικούς και τραγουδιστές της νησιωτικής παράδοσης, αλλά και γενικά της ελληνικής μουσικής. έχει συμμετοχή σε πολλές δισκογραφικές δουλειές και έχει και δυο προσωπικές, η πρώτη είναι με τίτλο "Πλώρη στα Δωδεκάνησα", και η δεύτερη έχει τίτλο "Λόγια ψυχής θαλασσινά"

 

Face Book

Share

создать сайт