Παναγιώτης Σδούκος – Στης Προσφυγιάς την Αύρα

Οκτ 20 2015

Μόλις κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρία Ωδή η πρώτη δισκογραφική δουλειά του  Παναγιώτη Σδούκου με τίτλο Στης προσφυγιάς την αύρα. Εδώ ο ερμηνευτής με εκφραστικότητα μας παρουσιάζει μια ενότητα παραδοσιακών τραγουδιών από την Ελλάδα και τη Μικρασιατική Ανατολή. Μελωδίες και τραγούδια που φέρουν μνήμες από την ιστορία, τη γλώσσα, τον ήχο, το ρυθμό και τον πολιτισμό μας.

Ο Παναγιώτης Σδούκος με την εμπνευσμένη, ερευνητική του ματιά και πλαισιωμένος από ομάδα εξαίρετων μουσικών, αναδεικνύει τον παραδοσιακό μας ήχο και λόγο, αποδίδοντας με φρεσκάδα και δεξιοτεχνία γνωστά αλλά και ανέκδοτα παραδοσιακά ακούσματα: από την Άλωση μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή, τους πρόσφυγες τον Ελληνισμό και την ευρύτερη μεσογειακή παράδοση. 

Στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν οι μουσικοί από το συγκρότημα ''Μουσικό Σεργιάνι'':

Ανδρέας Χατζηανδρέας πνευστά (κλαρίνο - καβάλι), Σπύρος Κοντολούρης βιολί

Δημήτρης Φυδανάκης έγχορδα (λαούτο-σάζι) & ενορχήστρωση, Λάκκας Θανάσης κρουστά (τουμπελέκι, μπεντίρ, ντέφι, νταούλι, ρεκ, κουτάλια).

Συμμετέχουν επίσης Δημήτρης Κοσμίδης κεμεντζέ (ποντιακή λύρα), Χρίστος Δαλιάνης βιολί, Αντώνης Κουτελιέρης λαούτο, Αλέξανδρος Σταματόπουλος κρουστά, Κούκουνα Σταυρούλα σαντούρι .

Στο τραγούδι συμμετέχουν η Κατερίνα Παπαδοπούλου και μέλη της χορωδίας του λαογραφικού Ομίλου ''Σεμέλη'' Βάρης Αττικής.

 

Studio - Επιμέλεια Ήχου: StudioMasterSound - recordingstudiο Kωνσταντίνος Α. Νανίκας, Φωτογραφίες Σδούκου Παναγιώτη: Καρνεσιώτης Ιωάννης Στοιχειοθεσία: Έργον γραφικές Τέχνες  

Share

создать сайт